Roy Eefting verovert zilveren medaille op WK-scratch

Roy Eefting heeft op het wereldkampioenschap baanwielrennen de zilveren medaille gewonnen op het onderdeel scratch. De overwinning ging naar Sam Welsford.
Eefting

De medaille van Eefting, die in 2017 Nederlands kampioen scratch werd, kwam als een verrassing. De Harderwijker gold niet direct als een grote favoriet op de wereldkampioenschappen in Polen, maar door een tactisch slimme race reed Eefting toch naar het eremetaal. "Het is een onderdeel waarop je met dezelfde benen twintigste of wereldkampioen kunt worden", vertelde hij onlangs tegen Het Dagblad van het Noorden

Op de scratch rijden de renners vijftien kilometer en telt enkel wie als eerste aan de eindstreep is. De Portugees Rui Oliveira, die op de weg uitkomt voor UAE Team Emirates, leek lange tijd naar de overwinning te fietsen na een geslaagde aanval op zes rondes van het einde, maar hij viel enigszins stil en werd net voor de streep teruggehaald.

Vervolgens maakte de Australiër Welsford, die even daarvoor in een wereldrecord ook al goud won op de ploegenachtervolging, het vakkundig af. Eefting zat in het goede wiel en greep het zilver. De derde plaats ging naar Thomas Sexton. 

Laatste nieuws