Team Sunweb moet het zonder Kragh Andersen doen in Het Nieuwsblad

Slecht nieuws voor Team Sunweb. De in bloedvorm stekende Søren Kragh Andersen moet Omloop Het Nieuwsblad laten schieten. Hij is ziek.

Andersen
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Søren Kragh Andersen Søren Kragh Andersen

De Deen maakte afgelopen week veel indruk door tweede te worden in de Volta ao Algarve. In de twee zwaarste ritten deed Kragh Andersen verrassend mee met de beste renners. Ook in de individuele tijdrit was de hardrijder van Team Sunweb in zijn element. Hij moest enkel Stefan Küng voorlaten in de race tegen de klok. Het afhaken van Kragh Andersen is dan ook een flinke aderlating voor Team Sunweb, dat samen met Ag2r-La Mondiale het enige WorldTour-team is dat nog niet heeft gewonnen dit seizoen. 

"Ik ben heel teleurgesteld dat ik er niet bij zal zijn om Michael Matthews en het team bij te staan", vertelt Kragh Andersen in een reactie op de site van Team Sunweb. "Ik keek er onwijs naar uit, zeker na mijn goede prestaties in Portugal. Het is ongelukkig, maar ik zal sterker terugkomen en hopelijk zal ik tegen het einde van maart fit genoeg zijn voor de Vlaamse koersen."

Andersen wordt vervangen door veteraan Johannes Fröhlinger. Verder stuurt de formatie Michael Matthews, Jan Bakelants, Casper Pedersen, Roy Curvers en Asjbørn Kragh Andersen, de oudere broer van Søren, naar Vlaanderen.