Ciccone verslaat Pinot en Bardet in Tour du Haut Var

Giulio Ciccone heeft de tweede etappe in de Tour du Haut Var op zijn naam geschreven. Hij versloeg Thibaut Pinot en Romain Bardet in de etappe naar Mons.

Ciccone
  • Afbeelding van Romain Bardet Romain Bardet
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot
  • Afbeelding van Giulio Ciccone Giulio Ciccone

De etappe in de Tour du Haut Var van gisteren, die Sep Vanmarcke won, was al niet makkelijk, maar vandaag stond er een nog zwaarder terrein op het menu. De finish lag in Mons op een slotklim van 5,4 kilometer van een kleine zes procent. 

Al vroeg in de koers ontstond er een interessante kopgroep van vijf. De meest verrassende naam: leider Vanmarcke. De Belg kreeg de Fransen Alexis Gougeard, Cyril Gautier, Arthur Vichot en Pierre Rolland met zich mee. Het was duidelijk dat Vital Concept-B&B Hotels iets van plan was, want die laatste drie zijn van het Franse ProContinentale-team. Vanmarcke kon op het lastige parkoers al snel niet meer mee, waardoor alle ogen gericht waren op het drietal van Vital Concept. 

De beste vluchter was Rolland, want hij liet zijn metgezellen achter zich. Desondanks zat er geen overwinning in voor de erkende klimmer, want hij werd in de slotfase teruggehaald. Het woord was vervolgens aan de klassementsmannen. Van hen bleek Ciccone de beste. De Italiaan van Trek-Segafredo bleef een hele groep Fransen ( onder anderen Pinot, Bardet, Vuillermoz, Calmejane) voor. Ciccone is ook de nieuwe leider.