Trentin verslaat Van Poppel in Ruta del Sol

Matteo Trentin heeft de tweede etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De Italiaan bleef een sterk opzettende Danny van Poppel nipt voor.

Trentin
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin

Een kopgroep van zes renners zou zich afscheiden van het peloton. De namen: Kevin Van Melsen, Alexandr Kulikovskiy, Mattia Viel, Umberto Orsini, Juan Antonio López-Cozar en Dzmitry Zhyhunou. Het zestal kreeg een voorsprong van meer dan zeven minuten. Dat was allerminst problematisch, want de etappe van vandaag was meer dan tweehonderd kilometer lang en kende een vrij lastige finale. 

Ruim op tijd werden de vluchters dan ook bijgehaald, mede door uitstekend werk van Daan Olivier op kop van het peloton. De Zuid-Hollander van Jumbo-Visma reed kilometerslang in zijn eentje achter de vlucht van de dag aan. Op een gegeven moment begon ook Mitchelton-Scott zich te bemoeien met de koers. Het Australische team zette in de omhoog lopende slotfase Simon Yates, Mikel Nieve en Esteban Chaves op de kop van het peloton. 

Op zo'n vijf kilometer van de meet volgde er een aanval van Jorge Cubero, renner van Burgos-BH. De Spanjaard kreeg echter weinig ruimte. Met nog twee kilometer voor de boeg lieten vooral Bahrein-Merida en Jumbo-Visma zich van voren zien. De Nederlandse ploeg liet zich echter wat wegzetten, waardoor Van Poppel van ver moest komen. 

Ivan Garcia Cortina zette op kop flink aan en sloeg direct een mooi gat. De Spanjaard ging weliswaar heel vroeg aan, maar leek het te redden tot de streep. Toch werd hij nog door twee renners overvleugeld: Trentin en Van Poppel.  De Nederlander kwam onwijs sterk opzetten, maar kon Trentin net niet meer voorbijgaan.