Santini zorgt voor een zichtbaar Trek-Segafredo

Zichtbaarheid is heel belangrijk voor wielrenners, Santini besteedt daar speciale aandacht aan. Met de team kleding voor Trek-Segafredo benadrukken ze het belang van zichtbaarheid.

Santini kleding
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Het Italiaanse merk heeft een fluorescerend training outfit ontworpen voor de renners en rensters van Trek en volgens de kleding sponsor verhoogd de zichtbaarheid daarmee met 300%. De veiligheid van de fietser is niet alleen voor Santini belangrijk maar ook bij Trek-Segafredo is dit altijd een belangrijke focus geweest. De fluorescerende stof schijnt door ultraviolet stralen en is daarmee beter te zien dan normale kleding. In de avond is de fluorescerende stof echter niet goed genoeg voor de zichtbaarheid, daarom zijn er ook reflecterende details in de stof aangebracht. Santini en Trek-Segafredo proberen hiermee ook bewustzijn te creëren dat, naast fietslichten, kleding een groot verschil maakt voor fietsers. 

De professionals onder contract bij Trek-Segafredo zullen deze outfit niet tijdens wedstrijden dragen. Dit ontwerp is speciaal als training outfit bedoeld om de veiligheid van hun renners en rensters tijdens training te verhogen. Niet onbelangrijk, want ook onder de profs zijn er een hoop ongelukken tijdens het trainen gebeurd.