Tour of Oman: Lutsenko wint ook op Green Mountain

Alexey Lutsenko heeft een derde ritzege geboekt in de Tour of Oman. De Kazach won net aan op Green Mountain, waardoor hij ook zo goed als verzekerd is van winst in het eindklassement.

Lutsenko
  • Afbeelding van Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko

Een groep van zes renners kreeg de zegen van het peloton. Daarbij zaten: Julien Duval, Romain Cardis, Fabien Grellier, Stijn Steels, Julien Mortier en Kenneth Van Rooy. Astana en Bahrein-Merida namen de honneurs waar op kop van het peloton, maar deden dat allerminst vol overgave, waardoor het zestal een maximale voorsprong van zes minuten bijeen wist te rijden. 

Met nog twintig kilometer te gaan had de vlucht van de dag nog een voorsprong van meer dan vier minuten, waardoor ze meer en meer begonnen te geloven in de dagzege. De strijd om de etappewinst was dan ook hevig en van het zestal bleek Grellier van Direct Energie de beste. De Fransman leek de rit te gaan winnen, maar werd vijftig meter voor het einde toch nog overvleugeld door de in bloedvorm stekende Lutsenko. 

Grellier werd nog wel tweede, net voor toppers als Domenico Pozzovivo, Rui Costa en Jesus Herrada. Door de derde etappezege van Lutsenko lijkt ook de eindwinst hem niet meer te kunnen ontgaan.