Degenkolb veegt nul van tabellen in Provence, Gorka Izagirre pakt eindzege

John Degenkolb heeft de slotetappe in de Tour de la Provence voor zich opgeëist. De Duitser liet Simon Clarke en Anthony Maldonado achter zich. De eindwinst ging naar Gorka Izagirre.

Degenkolb
  • Afbeelding van Gorka Izagirre Gorka Izagirre
  • Afbeelding van Simon Clarke Simon Clarke
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb

Doordat de top van het algemeen klassement nog zo dicht op elkaar stond, telde elke seconde. Daardoor kwam er aan het begin van de koers geen renner weg, want er lagen bonificatieseconden te rapen. Dat verliep niet goed voor leider Gorka Izagirre, want hij zag concurrenten als Simon Clarke en Tony Gallopin seconden terugsnoepen. 

Uiteindelijk wist er toch een groep los te komen van het peloton. Dat was een sterke groep, met Lilian Calmajane, Sebastien Reichenbach, Luis Mas, Fausto Masnada, Remi Cavagna en de winnaar van de openingstijdrit Filippo Ganna. In het peloton nam vooral Astana de leiding, omdat Calmajane een dreiging vormde voor kopman Izagirre. Serieus meedoen om de zege deden de vluchters niet, want op de slotklim werden ze bijgehaald. Het was het sein voor David Gaudu en Eddie Dunbar om eens flink door te trekken. Het tweetal kwam als eerste boven, maar had maar een kleine voorsprong. Trek-Segafredo kreeg als enige ploeg de controle en wist Gaudu en Dunbar terug te halen op een kilometer van het einde. Kopman Degenkolb maakte het vervolgens vakkundig af.

Clarke werd tweede, maar kwam daardoor net te kort voor de eindzege. Ook Gallopin, die vierde werd, kwam nog dicht in de buurt van de eindzege, maar de Fransman kon Izagirre ook niet uit de leiderstrui rijden. Opvallend: Gorka volgt het spoor van tweelingbroer Ion, die dit seizoen al de Ronde van Valencia won.