Lutsenko wederom op de afspraak in Tour of Oman

Titelverdediger Alexey Lutsenko heeft opnieuw toegeslagen in de Tour of Oman. De Kazach bleef Alexander Kristoff en Ryan Gibbons drie seconden voor in de tweede etappe.

Lutsenko
  • Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko
  • Ryan Gibbons Ryan Gibbons
  • Alexander Kristoff Alexander Kristoff

De rit was vrij lastig vandaag, want in de slotfase lag de Al Jissah-beklimming. Een helling van 1,4 kilometer aan liefst negen procent. Op de top van die helling was het nog vijf kilometer tot de meet, waardoor er een mooie kans lag voor aanvallers. Wachten op de slotklim was niet de bedoeling van Preben Van Hecke, Jerome Baugnies, Lionel Taminiaux en Aritz Bagues. 

Dit viertal vormde de vlucht van de dag. Van Hecke, de Belgisch kampioen van 2015, was de betere van zijn medevluchters en liet ze achter op een beklimming. Van Hecke maakte echter nooit kans op de zege, want nog voor de Al Jissah zat ook zijn vlucht er op. Vervolgens vond er het nodige vuurwerk plaats op de Al Jissah. Lutsenko, vorig jaar glorieus eindwinnaar in Oman, kwam als eerste boven en wist zijn inspanning zelfs vol te houden tot de finish. Alexander Kristoff blijft de leider in het algemeen klassement.