Colombiaans sprinttalent Molano zegeviert in thuisland

Juan Sebastian Molano heeft de derde etappe in de Tour of Colombia 2.1 op zijn naam geschreven. Hij bleef Julian Alaphilippe en Diego Ochoa voor.

Molano
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Afbeelding van Juan Sebastian Molano Juan Sebastian Molano

Er stond vandaag een vrij lastige etappe op het programma in Colombia. Dat was te zien, want al na 25 kilometer meldden Ivan Ramiro Sosa, Richard Carapaz en Miguel Ángel López zich voor aan de koers. Dit groepje kreeg echter niet de benodigde ruimte van concurrerende ploegen. Ondertussen regende het opgaves van sprinters, want onder anderen Fernando Gaviria, Matteo Pelucchi en Andrea Guardini gaven er de brui aan. 

Nadat de aanval van López en consorten teniet was gedaan, kregen uiteindelijk zes renners wel de ruimte. De bekendste onder hen was Fabio Duarte, voormalig-wereldkampioen bij de beloften. Door het vele klimwerk was leider Alvaro Hodeg er al snel aan voor de moeite. De sprinter van Deceuninck-Quick Step wist niet meer terug te keren tot de kop van de koers. 

De vluchters kwamen nooit serieus in aanmerking voor de overwinning en werden uiteindelijk op tien kilometer van de meet teruggefloten. Op de laatste helling wist niemand het verschil te maken, waardoor een sprint met een uitgedund peloton zou beslissen over de derde etappe. Bob Jungels trok in dienst van Alaphilippe ongenadig hard door, maar de Fransman kon het werk van zijn vriend niet afmaken. Molano van UAE Emirates Team bleek simpelweg over snellere benen te beschikken. Rigoberto Urán is weer leider in het algemeen klassement.