Ganna verwijst Langeveld naar tweede plaats in Tour de la Provence

Filippo Ganna heeft de openingstijdrit in de Tour de la Provence gewonnen. De Italiaan hield Sebastian Langeveld en Rémi Cavagna met vrij ruim verschil achter zich.

Ganna
  • Afbeelding van Rémi Cavagna Rémi Cavagna
  • Afbeelding van Sebastian Langeveld Sebastian Langeveld
  • Afbeelding van Filippo Ganna Filippo Ganna

De Tour de la Provence is een vierdaagse koers in het zuiden van Frankrijk. Onder anderen Thibaut Pinot, John Degenkolb, Philippe Gilbert en Sep Vanmarcke maken er hun opwachting in de hoop hun vorm aan te scherpen. De eerste richttijd was echter niet van een van deze toppers, maar kwam op naam van Langeveld, die sowieso goed uit de winter lijkt te zijn gekomen. 

De Leidenaar deed 10 minuten en 14 seconden over het bijna negen kilometer lange parkoers in Saintes-Maries-de-la-Mer. Stuk voor stuk zag hij goede tijdrijders als Yves Lampaert, Jasha Sütterlin en Philippe Gilbert niet aan zijn tijd komen. Een mooie stunt leek in de maak, totdat de pas 22-jarige Ganna negen seconden onder de tijd van Langeveld dook. 

Voor de talentvolle Italiaan betekent het de eerste zege in het shirt van Team Sky. Sterker nog, voor Ganna, die ook erkend baanspecialist is, is het zijn eerste overwinning in het profcircuit. Wel won hij bij de beloften onder meer Parijs-Roubaix.