Groenewegen boekt eerste seizoenszege in Ronde van Valencia

Dylan Groenewegen heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. In de Ronde van Valencia won hij de sprint. Ion Izagirre is de eindwinnaar van de koers.

Groenewegen
  • Afbeelding van Ion Izagirre Ion Izagirre
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De afsluitende etappe in de Ronde van Valencia ging over een vlak parkoers midden in Valencia. Vier renners zagen er wel heil in om in de vlucht van de dag te gaan, namelijk Alexis Gougeard, Alexey Kurbatov, Gotzon Martin en Aaron Van Poucke. Ze kregen echter niet veel ruimte van het peloton, waar Jumbo-Visma verantwoordelijkheid nam. Op twaalf kilometer van het einde zat hun aanval er dan ook. 

Direct werd er gecounterd door Julien Duval van Ag2r-La Mondiale, maar ook zijn demarrage was geen lang leven beschoren. In de finale deed ook Team Sky een duit in het zakje op kop van het peloton. Tourwinnaar Geraint Thomas deed een paar serieuze kopbeurten en trok het peloton op een lint. 

In de laatste kilometer werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij. Groenewegen zat voor de crash, maar zat zeker niet ideaal en moest van heel ver komen. Maar de sprinter van Jumbo-Visma kon op het allerlaatste moment nog zijn wiel als eerste over de streep drukken. Hij bleef Alexander Kristoff en Matteo Trentin voor.