Laporte zegeviert in Ster van Bessèges

Christophe Laporte heeft de tweede etappe in de Ster van Bessèges aan zijn erelijst toegevoegd. De Fransman van Cofidis verwees Clement Venturini en Enzo Wouters naar plek twee en drie.

Laporte
  • Afbeelding van Cofidis Cofidis
  • Afbeelding van Clément Venturini Clément Venturini

De kopgroep van de dag bestond vandaag uit sterke mannen. Romain Combaud, onlangs nog tweede in GP De Marseillaise, Jerome Cousin, Amaury Capiot, Pierre-Luc Périchon en Emiel Vermeulen kleurden de dag in de kopgroep. Het kwintet reed een maximale voorsprong van zo'n drie minuten bijeen, maar maakten nooit aanspraak op de dagzege.

Cousin en Capiot verlengden hun aanval naarmate het peloton dichterbij kwam. De Fransman en Belg gingen er met twee vandoor, maar ook zij werden uiteindelijk bijgehaald. De massasprint was lange tijd een nerveuze bedoening, maar Cofidis wist toch een gesmeerd treintje op te zetten. In Valencia moest Nacer Bouhanni namens Cofidis de bloemen nog laten aan Matteo Trentin, maar in het zuiden van Frankrijk was het wel raak voor de ProContinentale-ploeg. Laporte was net iets sneller dan Venturini en Wouters. De Nederlander Bram Welten kwam als achtste over de streep.