Van Avermaet boekt knappe zege in Ronde van Valencia

Greg Van Avermaet heeft de derde etappe in de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De Belg liet in een lange sprint Matteo Trentin en Luis Léon Sánchez achter zich.

Avermaet
  • Afbeelding van Luis León Sánchez Luis León Sánchez
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Een groep van liefst tien renners scheidde zich al vroeg in de koers af van het peloton. De bekendste namen: de drager van de bergtrui Diego Rubio, Raúl Alarcón, Julien Duval en voormalig-Belgisch kampioen Preben Van Hecke. Het tiental kreeg zo'n acht minuten voorsprong van het peloton, maar werd altijd onder controle gehouden. 

Onder leiding van Dimension Data en Astana kwam het peloton binnen rassen schreden dichterbij. De finale was erg lastig, want in de laatste twintig kilometer lagen er nog twee zeer venijnige klimmetjes, vergelijkbaar met de Ardennen. Alarcón, Van Hecke, Fernando Barceló en Cyril Barthe bleken de beste vluchters, maar in de achtergrond legde Astana een hoog tempo op in het peloton. 

Het zorgde er voor dat het kwartet geen schijn van kans maakte op de dagzege en op acht kilometer van de finish werd bijgehaald. Vervolgens voerden Movistar en Team CCC het commando over het peloton in dienst van respectievelijk Valverde en Van Avermaet. De eerste echt serieuze aanval op de slotklim kwam van Ben Hermans. De Belg kreeg gezelschap van Alessandro De Marchi, Salvatore Puccio en Nelson Oliveira. Toch kwam alles weer samen en zou een spurt met een select groepje beslissen over de derde etappe. 

De sprint werd ingeleid door Jack Haig. Na een lange spurt was het Van Avermaet die uiteindelijk de maat nam van Trentin. Boasson Hagen blijft leider in het algemeen klassement. Beste Nederlander was Mike Teunissen op een vijfde plaats.