'Tinkov deed bod op Team Sky'

Oleg Tinkov had graag teruggekeerd in het wielrennen en volgens het Spaanse AS heeft hij een bod gedaan op Team Sky. Het voorstel is echter geweigerd door Sky-baas Dave Brailsford.

Tinkov

Sky begon in 2010 met sponsoren van een wielerteam. De ploeg beleefde grote successen met Tourzeges van Sir Bradley Wiggins, Chris Froome (4x) en Geraint Thomas. Toch werd eind vorig jaar bekendgemaakt dat Sky na 2019 de stekker uit het sponsorschap trekt. Tinkov was volgens AS een van de eersten die zich meldden bij ploegbaas Dave Brailsford. De Rus had een budget van twintig miljoen euro, maar ook een belangrijke voorwaarde: hij zou verantwoordelijk zijn voor de ploeg. 

Daar kon Brailsford niet mee akkoord gaan en dus werd het bod geweigerd. Tinkov heeft een verleden in de wielerwereld. Het laatste team dat hij sponsorde was Tinkoff, een van de opvolgers van het vroegere Team CSC. De excentrieke Tinkov nam nooit een blad voor de mond en liet meermaals in het openbaar weten dat zijn kopmannen Peter Sagan en Alberto Contador beter moesten gaan presteren. 

Tinkov heeft inmiddels tegenover Cyclingnews.com laten weten dat het bericht over het overnamebod onzin is.