Trentin wint tweede etappe Ronde van Valencia

Matteo Trentin heeft de tweede rit in de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef Nacer Bouhanni en Ben Swift voor.

Trentin
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Afbeelding van Ben Swift Ben Swift

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zes renners. Daarbij zat onder anderen Raúl Alarcón, de tweevoudig winnaar van de Ronde van Portugal. Lang kon het zestal echter niet genieten van hun aanval, want het was al vroeg erg onrustig in het peloton. Op de lastige Alto de Carrasqueta namen Astana en Mitchelton-Scott het heft in handen in het peloton en trokken ze even flink door. Grootste slachtoffer van het tempo van de twee WorldTour-ploegen: Dylan Groenewegen. 

De Nederlander kon weliswaar rekenen op de steun van al zijn ploeggenoten, maar in het peloton waren er de nodige teams die koste wat het kost wilden voorkomen dat Groenewegen zou terugkeren. Zo trok Cofidis in dienst van Nacer Bouhanni stevig door. Maar door het beulswerk van onder anderen Tony Martin, Jos van Emden en Mike Teunissen wist Jumbo-Visma het gat tot het peloton toch te overbruggen. Dat was geen kleinigheidje, want op de top van de laatste klim, op 37 kilometer van het einde, lagen Groenewegen en zijn ploeggenoten meer dan veertig seconden achter. 

De tweede etappe in Valencia zou dus beslist worden met een massasprint, waarbij alle toppers op de afspraak waren. Een opvallende verschijning op kop van het peloton in de aanloop naar de sprint was Tourwinnaar Geraint Thomas. Niet veel later nam Ian Stannard het commando over en de trein die Sky opzette was tamelijk indrukwekkend te noemen. Desondanks kon kopman Swift het werk niet afmaken. Net voor de laatste bocht nam Trentin op knappe wijze de kop over en die gaf de Europees kampioen vervolgens niet meer af. Groenewegen kwam er niet meer aan te pas.