Anacona wint eindklassment Vuelta a San Juan, slotrit naar Bennett

Winner Anacona heeft de Vuelta a San Juan op zijn naam geschreven. Afgelopen vrijdag greep de Colombiaan de macht. In de slotetappe kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar. De rit zelf werd gewonnen door Sam Bennett.

Anacona
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett

In de slotetappe in Argentinië kregen de renners een parcours voorgeschoteld met lokale rondjes. Een opvallende aanvaller aan het begin van de koers: Remco Evenepoel. De Belg sloeg even een gaatje met onder anderen Fernando Gaviria en Bernhard Eisel daar bij. Zij kregen echter niet de benodigde ruimte, waardoor er meerdere aanvallen volgden. 

Uiteindelijk ontstond er toch een kopgroep. Daarbij zaten onder anderen voormalig-wereldkampioen bij de beloften Fabio Duarte, Movistar-renner Carlos Barbero en tweevoudig winnaar van de Vuelta a San Juan Daniel Diaz. De kopgroep werd echter, in tegenstelling tot zaterdag, bijtijds bijgehaald. Een sprint zou dan ook gaan beslissen over de slotetappe, ondanks nog vele demarrages in de slotfase.

Onder meer door het werk van Bora-Hansgrohe kregen de aanvallers niet de ruimte om aanspraak te maken op de zege. Tegelijkertijd was er lange tijd geen team dat een goede lead-out wist uit te rollen. Maar met nog twee kilometer te gaan kregen enkele ploegen hun treintje toch op het goede spoor. Dimension Data ging op kop de laatste kilometer in, maar kon de inspanning niet volhouden. In de spurt was het uiteindelijk Bennett die Hodeg op het laatste moment nog voorbij wist te steken.