Kittel begint seizoen met zege in Trofeo Palma

Marcel Kittel heeft op Mallorca zijn eerste seizoenszege geboekt. De Duitse sprinter bleef in de Trofeo Palma de Belg Timothy Dupont en Fransman Hugo Hofstetter voor.

Kittel
  • Afbeelding van Hugo Hofstetter Hugo Hofstetter

De afsluiting van vier dagen koers op Mallorca werd gekleurd door vroege vluchters Rob Britton, Danilo Celano, Mark Downey en Aaron Verwilst. Al snel had het viertal een voorsprong van meer dan vijf minuten bijeen gereden. Toch had het peloton de aanvallers altijd onder controle, want vooral Trek-Segafredo en UAE Emirates Team deden hun werk in de achtervolging.

Op de laatste klim, ruim voor de meet, zat de aanval van het kwartet er al op. Veel demarrages volgden er niet, tot twintig kilometer van het einde. Onder anderen Lars Boom toonde zich van zijn goede kant. Met nog vijf kilometer te gaan hadden Boom en zijn metgezellen nog een voorsprong van vijftien seconden, maar toch waren de sprintersploegen op tijd om het tot een massaspurt te laten komen. Daarin was Kittel de snelste. Vorig seizoen won de Duitser slechts twee keer, namelijk twee ritten in de Tirreno-Adriatico.