Van Baarle toont goede vorm met eindzege Herald Sun Tour

Dylan van Baarle heeft de Herald Sun Tour op zijn naam geschreven. In de slotetappe kwam zijn leiderstrui niet meer in gevaar. Het was dubbel feest voor Team Sky, want de sprinter Kristoffer Halvorsen greep de slotrit.

Baarle
  • Afbeelding van Kristoffer Halvorsen Kristoffer Halvorsen
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

De Zuid-Hollander greep de macht gisteren toen hij Michael Woods uit de leiderstrui reed. De dagoverwinning ging toen naar Nick Schultz, die zich dan ook ontpopte tot grootste gevaar om Van Baarle nog uit de leiderstrui te rijden. Maar de renners moesten enkel 22 rondjes afleggen op een circuit in Melbourne, waardoor het parcours zich allerminst leende voor een coup.

Net als normaliter op de Champs Élysées kregen de vluchters weinig ruimte van de sprintersploegen. Onder anderen Ryan Mullen en Damien Howson wisten nog geen minuut voorsprong bij elkaar te rijden. De strijd om de dagzege zou dus uitdraaien op een sprint. Daarin was Halvorsen sneller dan Dion Smith (Mitchelton-Scott) en Brenton Jones (Korda Mentha Real Estate Australia). 

Van Baarle zat veilig in het peloton en kwam als negende over de streep, één plek na Woods, die met een derde plaats in het eindklassement Van Baarle en Schultz vergezelde op het podium.