Owain Doull bezorgt Sky eerste seizoenszege

Owain Doull van Team Sky heeft de heuvelachtige derde etappe van de Herald Sun Tour gewonnen. Hij deed dat voor zijn teamgenoot Luke Rowe. Micheal Woods blijft leider.

Herald Sun Tour
  • Afbeelding van Owain Doull Owain Doull
  • Afbeelding van Luke Rowe Luke Rowe

Het heuvelachtige parkoers inspireerde negen renners om op avontuur te gaan. Na de gebruikelijke schermutselingen in de openingsfase kregen ze de zegen van het peloton en bouwden ze hun voorsprong uit tot maximaal zes minuten. 

Het peloton, dat nog werd opgeschrikt door een grote valpartij, misrekende zich volledig. Met nog 10 kilometer te rijden was de voorsprong van de koplopers nog steeds anderhalve minuut. Ondanks een verwoede jacht werd het toen wel duidelijk dat de winnaar vooraan zat.

In die kopgroep waren de Sky-teamgenoten Owain Doull en Luke Rowe duidelijk een maatje te sterk voor de rest. Rowe gunde de zege aan Doull, die zo zijn eerste overwinning bij de profs boekte. Het is direct ook de eerste overwinning voor Team Sky dit seizoen. 

Vannacht staat de vierde etappe naar Arthurs Seat op het programma. In de finale van deze etappe rijden de renners drie ronden over een lokaal circuit met elke keer de klim naar Arthurs Seat. Uiteindelijk finisht de etappe bovenop deze klim.