Porte pakt slotrit Down Under. Impey het eindklassement

Daryl Impey heeft voor het tweede jaar op rij de Tour Down Under geworden. Hij werd in de slotetappe derde achter Wout Poels en Richie Porte, die voor het zesde jaar op rij won op Willunga Hill.

Down Under
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels
  • Afbeelding van Daryl Impey Daryl Impey
  • Afbeelding van Richie Porte Richie Porte

Het was voor klassementsleider Patrick Bevin een zware dag na zijn zware valpartij gisteren. Hij stond wel aan de start, maar al snel werd het duidelijk dat hij teveel last ondervond om mee te kunnen met de beste. Op de eerste van twee beklimmingen moest hij de voorsten laten lopen.

Het waren Wout Poels en zijn ploegmaat Kenny Elissonde die de lont in het kruitvat stoken nadat een groep van 7 vluchters met onder meer Danny van Poppel en Thomas de Gendt was teruggepakt. 

De tweede en laatste beklimming van Willunga Hill bracht de beslissing. Richie Porte ging op een kilometer van de finish aan en sloeg meteen een gat. Poels en Impey kwamen nog een beetje in de buurt, maar ze konden de Australiër niet meer bedreigen. Impey stelde op deze manier wel de eindzege veilig voor Porte met Poels op de derde plek. Het is pas de eerste keer dat een renner de Tour Down Under twee jaar achter elkaar weet te winnen.