Tweede rit Down Under prooi voor Bevin

Patrick Bevin (CCC) heeft de door een grote valpartij ontsierde tweede etappe gewonnen. De Nieuw-Zeelander was sneller dan Caleb Ewan en Peter Sagan. Bevin pakt ook de leiderstrui.

Bevin
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Patrick Bevin Patrick Bevin
  • Afbeelding van Caleb Ewan Caleb Ewan

In verband met de hitte werd de etappe enkele dagen geleden al ingekort tot 122 kilometer. Dat weerhield Jason Lea (UniSA), Jaime Castillo (Movistar) en Artyom Zacharov (Astana) er niet van om op avontuur te gaan. Het peloton gaf ze de ruimte, maar controleerde wel. De voorsprong groeide nooit verder dan 3 minuten. 

Onderweg pakte Lea de punten op Chicker Hill, de enige klim van de dag. Daarna was het snel over voor de vluchters en was het aan Matthieu Ladagnous van Groupama-FDJ om op avontuur te gaan. Maar dankzij de hoge temperatuur en het jagende peloton was wegblijven ondoenlijk. Op drie kilometer voor het einde werd Ladagnous ingerekend.

In de slotkilometer zorgde een massale valpartij ervoor dat slechts 20 renners gingen sprinten voor de zege. Luis Leon Sanchez van Astana probeerde de groep te verassen, maar hij bleek slechts een goed mikpunt voor Patrick Bevin (CCC). Ondanks de aanwezigheid van snelle mannen als Viviani, Ewan en Sagan was hij veruit de sterkste.

Met deze zege slaat Bevin een dubbelslag, want hij neemt ook de leiderstrui over van Viviani die achtste werd. De beste Nederlander was Danny van Poppel, hij werd vierde. Morgen/vannacht staat er een etappe van ruim 146 kilometer op het programma. Het peloton rijdt van van Lobethal naar Uraidla.