Porte: "Poels en Woods grootste concurrenten Down Under"

Met de eindwinst in 2017 en 6 etappes in de afgelopen vijf jaar is Richie Porte misschien wel dé favoriet voor de Tour Down Under dit jaar. Hij ziet Wout Poel en Michael Woods als zijn voornaamste concurrenten.

Porte
  • Afbeelding van Michael Woods Michael Woods
  • Afbeelding van Richie Porte Richie Porte

Richie Porte rijdt eigenlijk altijd goed in zijn thuiskoers. Met name Willunga Hill is hem gunstig gezind. Hij won er al vijf jaar op rij. Het spreekt voor zich dat hij dit jaar weer één van de favorieten is. Tegen Cyclingnews vertelt de Australiër dat hij rekening houdt met Poels en Woods: "Er is een sterk startveld dit jaar, met renners als Poels en Woods. Ze zijn echt in goede vorm voor deze race, maar dat motiveert mij alleen maar." 

Porte rijdt zijn eerste koers voor Trek-Segafredo en krijgt meteen een sterk team mee met onder andere Peter Stetina en Jarlinson Pantano. "Het is voor mij één van de sterkste teams waarin ik de Tour Down Under heb gereden of zal rijden. Het zou mooi zijn om mijn tijd bij Trek-Segafredo te beginnen met een zege."

De Tour Down Under wordt van 15 tot en met 20 januari verreden. De waarschijnlijk allesbeslissende etappe met de Willunga Hill staat de laatste dag op het menu. Voordat de renners daar finishen moeten ze er al een keer overheen. Na deze passage volgt een lokaal circuit. De uiteindelijke finish is volgens traditie bovenop Willunga Hill.

De koers kent een sterk startveld: Naast Porte, Poels en Woods staan onder andere titelverdediger Daryl Impey, Rohan Dennis, Peter Sagan en Caleb Ewan aan de start.