Chinees project overweegt Team Sky over te nemen

De CEO van het Chinese project dat een WordTour team wil oprichten in 2020, Tim Kay, geeft aan dat ze openstaan voor een overname van Team Sky. Dat meldt Cyclingnews.

Team Sky

Tim Kay wil met het Global Cycling Project het eerste Chinese WorldTour team in de geschiedenis opzetten. Een overname van Team Sky zou voor hem een goede mogelijkheid zijn, maar hij geeft wel aan dat er nog helemaal niet gesproken is tussen beide partijen. 

Toch is Kay bereid om met Brailsford om tafel te gaan zitten. "Ik vind het jammer voor Dave Brailsford, gezien alles wat hij voor het wielrennen heeft gedaan. Ik heb hem nooit ontmoet, maar hij is een idool voor mij" 

Hij geeft aan dat hij desondanks wel een idee heeft bij de manier van werken van Team Sky: "Ik ben bevriend met Shane Sutton, die coach was bij Team Sky."

Afgelopen woensdag meldde Team Sky dat het na 2019 op zoek moet naar een sponsor, omdat het bedrijf Sky er mee stopt. Met veruit het grootste budget van alle wielerploegen uit de WorldTour lijkt het een uitdaging te worden om qua budget een gelijkwaardige opvolger voor Sky te vinden.