Van Haaften en Pieters gaan met Nederlandse omniumtitel aan de haal

In Alkmaar hebben Roy Pieters en Kirstie van Haaften zich weten te kronen tot Nederlandse kampioenen op het omnium.

Kirstie van Haaften

Op de Alkmaarse wielerbaan werd gezocht naar opvolgers van Jan-Willem van Schip en Kirsten Wild. De uittredende kampioenen waren allebei niet aanwezig in Noord-Hollandse. 

Het podium bij de vrouwen werd bezet door drie negentienjarige rensters. En de vrouwen maakten er een razend spannende strijd van: het verschil tussen de winnares en de nummer vier bedroeg immers slechts zeven punten.

De rood-wit-blauwe trui was voor de 19-jarige Kirstie van Haaften. De Utrechtse, volgend jaar actief voor HealtMate CycleLive maar nu nog in de kleuren van Restore, haalde het nipt voor Lorena Wiebes. Het monstertalent van Parkhotel Valkenburg haalde 128 punten. Dat waren er vier minder dan de Europese beloftenkampioene op het onderdeel scratch wist te verzamelen. 

Het brons ging naar Amber van der Hulst. Afgelopen week was zij reed zij samen met Van Haaften nog naar het goud bij de Nederlandse titelstrijd op de ploegenachtervolging.

Bij het omnium voor mannen was de spanning eveneens om te snijden. Aan het begin van de afsluitende puntenkoers stond Roy Eefting - onlangs nog ritwinnaar in de Chinese Tour of Quanzhou Bay - bovenaan de tabellen.

In het slotonderdeel kon hij echter niet voorkomen dat het kampioenstricot naar Roy Pieters ging. De geboren Haarlemmer verzamelde 164 punten, de zilveren Eefting moest zich tevreden stellen met 160 punten. Vlasman-coureur Melvin van Zijl tekende voor de bronzen medaille.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roy Eefting (@royeefting) op