Annemarie Worst juicht voor het eerst in Europese kampioenstrui

De Flandriencross in Hamme is bij de vrouwen een prooi voor Annemarie Worst gebleken.
Annemarie Worst

De door Kim Van De Steene gewonnen Koppenbergcross vormde begin november de eerste manche om de DVV Verzekeringen Trofee - Sack Zelfbouw Ladies Trophy. In Niel wist de Belgische van Tarteletto - Isorex haar leidersplaats in het tijdsklassement te verdedigen, maar in Hamme miste Van De Steene haar start echter compleet. Ze zou er dan ook niet in slagen haar koppositie te handhaven. 

Eva Lechner was daarentegen als beste weg. De Italiaanse kampioene voerde in de openingsfase de forcing, maar ook Annemarie Worst deed het nodige kopwerk, net als Sanne Cant. De wereldkampioene raapte in de tweede ronde slim de maximaal haalbare bonificatieseconden op. Ze zou na de finish worden uitgeroepen tot nieuwe lijstaanvoerster.

In de achtertuin van Greg Van Avermaet bleek het lastig om grote verschillen te maken. Acht rensters maakten bij het luiden van de bel onderdeel uit van de kopgroep: Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi (beiden Steylaerts-777), Ellen Van Loy (Telenet - Fidea Lions), Katie Compton (Trek), Eva Lechner (Clif), Loes Sels (Pauwels Sauzen - Vastgoedservice), Sanne Cant (Beobank - Corendon) en Laura Verdonschot (Marlux - Napoleon Games) mochten nog dromen van de zegebloemen.

Voor nagelbijten was in de snelle slotronde geen tijd. Na de trappen gooide Arzuffi als eerste haar troeven op tafel. De Italiaanse draaide de duimschroeven helemaal aan. Vanuit haar wiel kon ploeggenote Annemarie Worst in perfecte positie aan de sprint beginnen. Cant en Van Loy - de nummers twee en drie - konden enkel toezien hoe de Nunspeetse met machtige halen van hen weg reed.

Voor Worst is het haar eerste overwinning in een cross om de DVV Trofee. Eerder dit jaar won ze in Gieten - ook al voor het eerst - een Superprestigeveldrit. Twee weken geleden reed ze in Rosmalen naar de Europese titel. De zege in Hamme betekende haar eerste triomf in een Belgische klassementscross.

Laatste nieuws