Continental heeft een opvolger voor de GP 4000S 2

Het Duitse bandenmerk heeft een nieuwe band, de GP 5000. Deze band is nog sneller en heeft nog meer grip dan haar voorgangers en is ook tubeless verkrijgbaar.

Continental

Elke wielrenner heeft een voorkeur qua banden. In het profpeloton wordt Continental veel gebruikt en ook onder de amateurs is Continental populair. Vooral de Continental GP 4000S 2 was populair, de band stond bekend als de ideale trainingsband met veel kilometers, lek bestendigheid en lage rolweerstand. Nu heeft Continental een opvolger, de GP 5000. Een nieuwe band die een 20% betere lek bestendigheid heeft, 12% minder rolweerstand heeft en 10 gram lichter is. Het grootste nadeel van de band is de prijs, hij is namelijk twee keer zo duur als de GP 4000S 2.

De afbeelding geeft aan dat de BlackChili compound een goede rolweerstand en grip heeft en de hoeveelheid kilometers die ermee gemaakt kunnen worden minder is dan bij een PureGrip compound. De BlackChili compound is speciaal ontwikkeld door Continental en de samenstelling ervan is geheim. In de banden zit ook Vectran, dat is een polyester draad. Vectran is vergelijkbaar met Kevlar en hiervan wordt een dun laagje in de band gemaakt. Dit verhoogt de lek bestendigheid zonder de rolweerstand drastisch te verminderen. Voor ongeveer 70 euro is de band te koop.