Voortbestaan Zesdaagse Rotterdam verzekerd tot en met 2022

Het is misschien wel de meest aansprekende afspraak in de Nederlandse wielerwinter: de Zesdaagse van Rotterdam. Van 3 t/m 8 januari 2019 vindt in Ahoy de 37e editie plaats.

Zesdaagse Rotterdam

De organisatie van de Zuid-Hollandse baanmeerdaagse heeft goed twee maanden voor de editie van 2019 al goed nieuws te melden. Het contract met hoofdsponsor Wooning Keukens en Badkamers is opengebroken. Tot en met 2022 zal het bedrijf fungeren als naamgevend sponsor van het evenement.

Jolanda Jansen, directeur van organisator Rotterdam Ahoy, is uiteraard blij met de vernieuwde verbintenis. "We zijn ongelooflijk enthousiast dat Wooning ons het vertrouwen heeft gegeven nu al een nieuwe overeenkomst te willen sluiten tot en met de editie van januari 2022. Het is bijzonder goed nieuws voor ons en vele wielerliefhebbers met ons dat de komende jaren topwielrennen te zien blijft in Ahoy."

De partijen die het wielerfeest mogelijk maken hebben zich ten doel gesteld om gezamenlijk verder te investeren in het sportieve aspect van de Wooning Zesdaagse om daarmee het evenement nog meer prestige te geven op de jaarlijkse wielerkalender.

Daarnaast maakte de organisatie wereldkundig dat het het rennersveld bij de elite-heren bijna rond heeft. Enkel Ramon Sinkeldam heeft nog geen koppelmaat op papier staan. 

Deelnemersveld elite mannen

Moreno De Pauw - Pim Ligthart

Yoeri Havik - Wim Stroetinga

Niki Terpstra - Thomas Boudat

Kenny De Ketele - Robbe Ghys

Jan-Willem van Schip - Stijn Steels

Maikel Zijlaard - Nick Stöpler

Dion Beukeboom - Melvin van Zijl

Jules Hesters - Bryan Boussaer

Ramon Sinkeldam - ???

Theo Reinhardt - Christian Grassman

Lasse Norman Hansen - Niklas Larsen

Wojciech Pszczolarski - Daniel Staniszewski

Albert Torres - Sebastián Mora Verdi