Voortbestaan Destil-Parkhotel onzeker, Trek-Drops luidt noodklok

Een wielerploeg is een onzeker iets. Dat bewijzen de Nederlandse continental-ploeg Destil-Parkhotel Valkenburg en de Britse vrouwenformatie Trek-Drops maar weer. Beide ploegen zitten in zwaar weer.

Destil-Parkhotel Valkenburg

Aan Wielerflits laat Frank Groenendaal weten dat hij zijn renners afgelopen weekend heeft geïnformeerd over de situatie waarin het team zich bevindt. De ploegbaas heeft er nog alle vertrouwen in dat de wegploeg ook volgend jaar in het peloton te vinden zal zijn, maar alle renners die nog een plaats bij een ander team weten te versieren mogen van Groenendaal vertrekken.

"De handtekeningen van de sponsoren staan nog niet op papier", meldt Groenendaal. "Ik hoop het deze week rond te krijgen, maar het is niet eenvoudig om met drukke zakenlieden. een afspraak te plannen."

Destil-Parkhotel Valkenburg, dat al sinds 2003 onder verschillende namen in het peloton bivakkeert, is niet de enige Nederlandse continentale ploeg die met uitsterven wordt bedreigd. Delta Cycling Rotterdam zit in hetzelfde schuitje.

Trek-Drops ziet sponsor op laatste moment afhaken

Trek-Drops leek na het vertrek van Trek (de fietsenfabrikant zet namelijk de schouders onder een Women's WorldTour-ploeg) verzekerd van voortbestaan na het aantrekken van een nieuwe sponsor. Sterker nog: de ploeg had de co-sponsor deze week willen openbaren, zo schrijft het in een persverklaring.

Helaas voor de enige professtionele Britse vrouwenploeg, dat dit jaar de Nederlandse Eva Buurman als één van de kopvrouwen had, spatte dit afgelopen vrijdag uiteen. De co-sponsor liet weten dat het niet langer als geldschieter kon fungeren. En terwijl de equipe nog altijd naarstig op zoek is naar een nieuwe sponsor zoekt het ook naar nieuwe mogelijkheden om het gat in de begroting te dichten.

Daarom is de ploeg een crowdfunding gestart. Gestreefd wordt een bedrag van 250.000 pond op te halen. "We zijn er altijd tegen geweest, maar we geloven nu dat het de enige manier is om zo veel mogelijk van onze rensters en staff binnenboord te kunnen houden."

Eva Buurman (midden) was dit jaar één van de kopvrouwen van de Britse vrouwenploeg, die afgelopen jaar veertiende werd in het Women's WorldTour-ploegenklassement.