Landa en Quintana richten zich weer op Tour de France

Nairo Quintana en Mikel Landa zijn erg te spreken over het parkoers van de Tour de France. De klimmers van Movistar zouden komende zomer dan ook graag weer afreizen naar Frankrijk.

Movistar
  • Mikel Landa Mikel Landa

Quintana kwam in 2015 het dichtst bij de eindzege in de grootste koers ter wereld, maar de Colombiaan moest toch zijn meerdere erkennen in Chris Froome. Afgelopen seizoen stelde hij met een tiende plaats ernstig teleur. "De Tour is een droom voor me en ik ga het blijven proberen om te winnen. De Vuelta en Giro heb ik natuurlijk al gewonnen. De route voor komend seizoen bevalt me, want er zijn veel bergen en op grote hoogten. Dat ligt me goed", zo liet hij weten op Ciclismo Internacional.

Vol verwachting werd er uitgekeken naar het presteren van Landa, Quintana en Alejandro Valverde in de Tour van 2018, maar ze wisten nooit beslissend te zijn in de strijd om het algemeen klassement. Landa was met een zevende plaats de best geplaatste renner van Movistar. Ook hij zint op revanche. "Ik moet daar gewoon aan de start staan", is hij glashelder tegenover de Spaanse krant AS

"Het zal een andere Tour worden dan de voorbije jaren. De sprinters lijken minder kansen te krijgen. Het is meer een parkoers voor de klimmers. Ik zal er volgend jaar zeker bij zijn. Maar dat betekent niet dat ik een dubbel Giro-Tour als iets onbereikbaars zie."