Gaviria verlaat Quick-Step voor UAE Emirates, Cavendish verlengt

Fernando Gaviria laat Quick-Step Floors achter zich. Het Colombiaanse wonderkind heeft een contract getekend voor drie jaar bij UAE Emirates Team. Mark Cavendish blijft zijn team daarentegen wel trouw. Hij verlengde zijn contract bij Dimension Data.

Gaviria
  • Mark Cavendish Mark Cavendish
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Gaviria: "Ik wissel nu van team, terwijl ik altijd met dezelfde groep heb gekoerst. Bij mijn nieuwe ploeg zal ik mijn wensen ook niet verstoppen: ik wil de allergrootste overwinningen behalen. Ik ben heel blij dat ik kan koersen met mijn landgenoten Sergio Henao, Cristian Muñoz en Sebastian Molano. Ik wil UAE Emirates Team bedanken voor het geloof dat ze in me hebben."

Gaviria had nog een contract bij Quick-Step Floors, maar het duurde lang voor de Belgische formatie een extra grote sponsor aan boord wist te halen. Dat lukte uiteindelijk, maar het management van Gaviria had ondertussen al gesprekken gevoerd met teams die veel meer geld konden bieden dan Quick-Step-manager Patrick Lefevere. Ondanks veel blessureleed boekte Gaviria afgelopen seizoen negen overwinningen. 

Die zeges heeft Mark Cavendish niet achter zijn naam staan. De Brit won enkel een rit in de Dubai Tour, maar kreeg af te rekenen met nog meer pech dan Gaviria. Even was er sprake van een vertrek bij Dimension Data, maar nu heeft Cav toch zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis bij het Zuid-Afrikaanse team. 

"Het is geen geheim dat het record in de Tour de France nog mijn enige doel is in het wielrennen", doelt Cavendish op het record van meeste ritzeges in de grootste koers ter wereld. Dat record is nu in handen van Eddy Merckx (34), terwijl de teller van de Brit voorlopig op dertig staat. "Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan verbreken. De dag dat ik daar niet meer in geloof, stop ik met wielrennen."