'Der Panzerwagen' nieuwste rekruut Jumbo-ploeg

Het hing al enige tijd in de lucht, maar vandaag is het officieel wereldkundig gemaakt: viervoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin wordt de komende twee seizoenen betaald door Team LottoNL-Jumbo.

Tony Martin
  • Tony Martin Tony Martin

De Duitse tempobeul reed de afgelopen twee seizoenen voor Katusha Alpecin, maar tot veel overwinningen leidde dit dienstverband niet. Hij won vorig jaar een rit in de Ronde van Valencia en daarnaast werd hij tweemaal nationaal chronokampioen. In de World Tour-formatie van Richard Plugge denkt Martin de voorwaarden te vinden om weer te kunnen uitblinken in de tijdritten.

"Ik kijk er naar uit om bij Team LottoNL-Jumbo aan de slag te gaan", aldus Martin in het perscommuniqué van LottoNL-Jumbo. "De renners vormen een eenheid en de staf laat niets aan het toeval over in hun begeleiding. De benadering van het tijdrijden spreekt me bovendien erg aan. Ik wil graag een belangrijke teamplayer worden door de kopmannen te helpen en door succes te hebben in tijdritten."

In de 33-jarige Martin ziet Plugge 'de ontbrekende schakel waarnaar we nog op zoek waren'. "Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee en is een op en top professional. Hij kan van grote waarde zijn in de ondersteuning van onze kopmannen. Dat hij voor ons heeft gekozen, is een mooie bevestiging van de ontwikkeling die we de laatste jaren doormaken", is de ploegbaas van mening.

Eerder tekenden Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Lennard Hofstede, Laurens De Plus en Jonas Vingegaard ook al een contract bij de formatie. Voor Gijs Van Hoecke, Robert Wagner, Enrico Battaglin, Lars Boom en Bram Tankink eindigt hun verbintenis met de ploeg juist op 31 december 2018.