Van der Poel doorbreekt hegemonie Aerts in veldritwereldbeker

In het Zwitserse Bern heeft Mathieu van der Poel bij zijn eerste wereldbekercross van het seizoen direct de bloemen gegrepen.

Mathieu van der Poel Bern

Eigenlijk twijfelde weinig mensen er voor aanvang van de Zwitserse wereldbekermanche aan dat Van der Poel naar een nieuwe overwinning zou rijden. Maar net als gisteren in het Belgische Boom duurde het even voordat de veelvraat van Corendon-Circus zijn concurrenten wist te lossen.

De eerste rondes konden Daan Soete (Pauwels Sauzen - Vastgoedservice), Lars van der Haar (Telenet - Fidea Lions), Wout van Aert (Cibel - Cebon) immers hun karretje nog aanhaken. Maar in ronde vier was het dan toch zover: na een klein technisch mankement van de wereldkampioen was vogel genaamd Mathieu van der Poel gevlogen.

In het restant van de veldrit was er sprake van een status quo: MvdP op kop en diens strijdvaardige uitdager op een seconde of tien achterstand. Op de kurkdroge omloop kon enkel pech, een valpartij of een inzinking Van der Poel nog van de zege houden. Niets van dit alles gebeurde echter, waardoor Van der Poel aan het einde van zijn eerste wereldbekermanche van het crossseizoen direct de handen de lucht in steken. 

In de achtergrond wist Toon Aerts op een goede minuut van de Nederlandse laureaat zijn witte wereldbekertrui te consolideren. De winnaar van de klassementscrossen in Amerika werd derde in de Zwitserse wedstrijd.