Fabio Jakobsen besluit fabelachtig debuutjaar in stijl

De jonge Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen zorgde er eerder deze week al voor dat Quick-Step Floors het zegerecord van Mapei uit 2000 verbrak, maar op de laatste dag van de Ronde van Guangxi bezorgde hij zijn werkgever zelfs overwinning nummer 73.

Fabio Jakobsen
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

In de massasprint, die de Ronde van Guangxi zoals verwacht afsloot, gaf de snelle snaak uit Heukelum twee Duitsers van Bora-Hansgrohe het nakijken. Pascal Ackermann en Rüdiger Selig eindigden op de plaatsen twee en drie.

De zesde rit van de Chinese WorldTour-ronde betekende het einde van het seizoen voor veel renners. Ook Jakobsen sloot een indrukwekkend eerste seizoen op het hoogste niveau af.

In zijn eerste jaar als profrenner won de 22-jarige Jakobsen maar liefst zeven koersen, waarvan drie WorldTour-koersen. Naast twee ritten in de Ronde van Guangxi won hij tevens de eerste rit in de BinckBank Tour. Verder won de jonge Nederlander een etappe in de Ronde van Slowakije en de Fjordenronde. Op Belgische bodem zegevierde hij Nokere Koerse en de Scheldeprijs.

Met overmacht was Jakobsen de snelste in de laatste koers van het seizoen.

Moscon pakt eindwinst 

Tijdens de laatste etappe kwam de eindwinst van Gianni Moscon geen moment meer in gevaar. Het enfant terrible van Team Sky pakte zodoende zijn vijfde overwinning in iets meer dan een maand.