Winst voor Matteo Trentin in Tour of Guangxi

De voorlaatste etappe in de Tour of Guangxi is gewonnen door Matteo Trentin. De Europees kampioen versloeg in miljoenenstad Guilin de Duitser Pascal Ackermann en de Belg Jasper Stuyven.

Trentin
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Afbeelding van Jasper Stuyven Jasper Stuyven

Vier renners kozen al vroeg in de etappe het ruime sop. Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), Tony Martin (Katusha-Alpecin), Pascal Eenkhorn (LottoNL-Jumbo) en Ryan Mullen (Trek-Segafredo) kregen een maximale voorsprong van 4'35'', voordat het peloton op 130 kilometer van de meet de snelheid erin bracht.

Op dertig kilometer van de aankomst stond er nog een pittige klim op het programma. De heuvel van Gouchong scheidde het kaf zich van het koren, waarna een groep van veertig man op de finish afstormde. Toen de laatste vluchter ingelopen was, waagde Andrei Grivko zich in de laatste kilometers nog aan een demarrage. Hem was echter geen succes gegund, in tegenstelling tot Europees kampioen Matteo Trentin. Hij spurtte even later naar de ritwinst. De eindsprint werd echter flink ontsierd door een massale valpartij. 

Klassementsleider Gianni Moscon wist zijn rode trui succesvol te verdedigen. Morgen wacht de renners nog een laatste, vlakke etappe in Guilin.