Bennett en Prades juichen na slotrit Ronde van Turkije

In de straten van Istanbul heeft Eduard Prades in extremis de Ronde van Turkije op zijn naam weten te schrijven. Hij nam de leiderstrui dankzij een tweede plaats in de slotrit over van Alexey Lutsenko.

Ronde van Turkije
  • Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko
  • Eduard Prades Eduard Prades

De coureur van Euskadi Murias stond voor aanvang van de slotetappe nog op plaats vier. Hij moest zes seconden zien goed te maken op Astana-renner Lutsenko, die eerder deze week de koninginnenrit op zijn naam schreef.

Dankzij een tweede plaats in de daguitslag wist hij precies dit verschil goed te maken. Hierdoor moesten de dagklasseringen uitmaken wie de WorldTour-ronde op zijn naam zou schrijven. De jury kon niet anders concluderen dan de eindzege toe te kennen aan de uit Tarrragona afkomstige Prades.

Prades' eindzege is een bijzondere. De laatste keer dat een renner van niet-WorldTour-niveau het haalde 

Van de strijd om eindwinst trok Sam Bennett zich niets aan. Hij ging er al op goed anderhalve kilometer van de streep vandoor. Aan de voet van de kleine helling naar de finish werd hij gelanceerd door zijn ploegmaats van Bora-Hansgrohe. Hij zou de finish bereiken met enige tellen voorsprong op de afsprintende meute.