Gaviria valt hard, Richeze bezorgt Quick-Step Floors toch nummer 70

De eerste etappe van de voorlaatste WorldTour-meerdaagse van het seizoen is een prooi voor Maximiliano Richeze gebleken. Hij ving de afwezigheid van ploegmaat Fernando Gaviria, die een paar kilometer voor de finish hard ten val kwam, optimaal op.
Maximiliano Richeze

De zesdaagse werd geopend op de wegen in en om bedevaarstoord Konya. De rit begon en finishte op duizend meter boven zeeniveau, en onderweg werd zelfs de vijftienhonderd meter boven N.A.P. gehaald.

Ondanks enkele beklimmingen onderweg en de inspanningen van vijf vluchters - Nicolas Sessler (Burgos-BH), Ander Barrenetxea (Euskadi Murias), Beñat Txoperena (Euskadi Murias), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen - Baloise) en Feritcan Şamlı (Turkse selectie) - viel een massasprint niet te vermijden

Fernando Gaviria kwam niet aan sprinten toe. Hij kwam op goed vier kilometer van de meet op harde wijze ten val. Hoewel hij de etappe uit wist te rijden wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

De overwinning ging toch naar de Belgische laminaatploeg. Alvaro Hodeg leek als sprinter te worden uitgespeeld, maar ook dit plan kon de prullenbak in nadat hij in de laatste bocht een slipper maakte. Oudgediende Maximiliano Richeze reed voor de Colombiaan uit en hij werd als enige niet afgeremd door de zwieper, waarbij overigens niemand ten val kwam.

De Argentijn ging dan maar op avontuur, en met succes. Richeze bewees dat als plan A en B niet werken plan C ook succesvol kan zijn. Hij bleef de sprintende meute enkele meters voor en hij greep daarmee de eerste leiderstrui in de Turkse zesdaagse.

Richeze maakt dankzij zijn tweede prijs van het seizoen (eerder dit jaar won hij een etappe in de Ronde van San Juan) de zeventig vol voor de equipe van Patrick Lefevere, die volgend jaar door het leven zal gaan als Deceuninck - Quick-Step.

  • Fernando Gaviria
  • Maximiliano Richeze

Laatste nieuws