(VIDEO) Danny van Poppel wint Memorial Frank Vandenbroucke met late krachtsexplosie

Danny van Poppel heeft in Binche de Memorial Frank Vandenbroucke op zijn palmares mogen bijschrijven. De Nederlander van LottoNL-Jumbo was een klasse apart op de helling in de laatste kilometer en hield vervolgens eenvoudig stand tot aan de finish.

Danny van Poppel

In de 31e editie van Binche-Chimay-Binche werd gezocht naar een opvolger van Jasper De Buyst, die dit jaar niet van de partij was. Lang leek die opvolger te komen uit een groep van tien, die ontstond na waaierwerken van Quick-Step Floors. 

Uit deze groep, met klinkende namen als Arnaud Démare, Christophe Laporte, Zdeněk Štybar en Yves Lampaert, zou de Tsjech het langst uitzicht houden op de zege. Hij reed solo weg uit het peloton en enige tijd mocht hij dromen van de overwinning. Maar die zeventigste zege van Quick-Step Floors zou er niet komen.

LottoNL-Jumbo zou hem na beulswerk in de achtervolging in de lastige laatste kilometer op de nek vallen. Die slotkilometer begon met een lastig stuk bergop in de binnenstad van Binche. Op de nijdige kasseienhelling sprintte de rappe Danny van Poppel zijn collega's uit het wiel, waarna hij eenvoudigweg stond kon houden tot aan de finish.

Het is de 32ste seizoenszege voor LottoNL-Jumbo en de derde voor Van Poppel. In februari won hij een rit in de Ronde van Valencia en deze zomer was hij de sterkste in Halle-Ingooigem.