Nieuwe ploeg én Nederlandse titel voor Lars Boom

Roompot - Charles heeft zich voor volgend jaar verzekerd van de diensten van Lars Boom. De 32-jarige Nederlander koestert nog altijd ambities voor het Vlaamse voorjaar en hij gaat weer terug de weide in. Dit maakte Roompot - Charles vandaag bekend.

Lars Boom

Boom, intussen 32, reed de voorbije twee jaar voor LottoNL-Jumbo. Het geel-zwarte tenue wisselt hij volgend jaar voor dat van de Nederlands-Belgische fusieploeg. Daarvoor wil hij weer meedoen om de knikkers tijdens de klassiekers. "Ik wil na een lastig jaar ook mijn oude niveau terug vinden. Ik last nu een rustperiode in om vroeg weer op te bouwen naar volgend seizoen toe." 

Veld en voorjaar

Ik wil laten zien dat ik finales kan rijden in de klassiekers. Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, tot Parijs-Roubaix. Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts", vervolgt de Vlijmenaar in het persrelaas.

Zijn eerste wedstrijden voor zijn nieuwe ploeg zullen niet op de weg plaatsvinden, maar in het veld. Boom zal namelijk vanaf januari weer het veld in duiken: "Ik zal crosstrainingen inlassen in mijn voorbereiding. Dat zal goed zijn voor mijn voorjaar en mijn algemene ontwikkeling."

Marathontitel

Vandaag reed Boom op zijn terreinfiets het Nederlands kampioenschap marathon. Als titelverdediger kwam hij naar het Gasselte en hij wist zijn titel te prolongeren. In Drenthe bleef hij Jasper Ockeloen en Gert-Jan Bosman voor.