De bom barst: Wout van Aert verscheurt verbintenis

Wout van Aert is een vrij man. Hij heeft namelijk zijn contract Sniper Cycling, het bedrijf achter de Belgische wielerploeg Veranda's Willems-Crelan, in stukken gescheurd.

Wout van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Het ploegmanagement deed afgelopen week nog een charmeoffensief teneinde de drievoudig wereldkampioen te kunnen behouden, maar zelfs een verbeterd contract  kon de Belg niet overtuigen. "Hij heeft ervoor gekozen eenzijdig zijn contract te verbreken met onmiddellijke ingang", zo schrijft Veranda's Willems-Crelan in een statement. De ploeg betreurt de beslissing.

Mogelijkerwijs ligt de weg nu vrij om een jaar eerder dan gepland bij het huidige LottoNL-Jumbo in te stromen, maar zowel Van Aert als de Nederlandse WorldTour-ploeg hebben hun zegje over deze kwestie nog niet gedaan.

Zeker is in ieder geval dat hij volgend jaar niet voor Roompot-Crelan zal rijden. Van Aert was de beoogde kopman van die ploeg. Het is nog onduidelijk of het vertrek van het multitalent gevolgen heeft voor de fusie. 

Van Aert, die afgelopen zaterdag 24 kaarsjes mocht uitblazen, uitte de afgelopen maanden meermaals zijn onvrede over zijn werkgever. Zo was hij niet te spreken over de manier van communiceren in de soap rondom Aqua Blue Sport. Daarnaast zag hij meerdere vertrouwelingen zoals ploegleider Niels Albert en Tim Merlier uit de ploeg verdwijnen.

De contractbreuk is het zoveelste hoofdstuk in een toch al turbulent jaar voor Van Aert. Op sportief vlak gaat het hem voor de wind met een derde wereldtitel in het veld, een uitstekend Vlaams voorjaar, winst in de Ronde van Denemarken en een derde plek op het EK wielrennen op de weg. Na Parijs-Roubaix kreeg Van Aert een klap vanwege het overlijden van ploegmaat Michael Goolaerts.

In juni stapte  in het huwelijksbootje met steun en toeverlaat Sarah. De twee zijn samen met begeleiders op weg naar Amerika, waar Van Aert zondag de eerste wereldbekerveldrit van het seizoen zal rijden. Dit zal de Belg ongetwijfeld niet meer doen in het tenue van de ploeg van Nick Nuyens.