Sniper Cycling ontkent deal met Aqua Blue Sport, Van Aert is verrast

Sniper Cycling ontkende gisteravond dat het een overeenkomst heeft gesloten met Aqua Blue Sport. Wel bevestigde de werkgever van wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert in gesprek te zijn met de Ierse ploeg.

Van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Sniper Cycling, zoals Véranda's Willems-Crélan ook wel door het leven gaat, kwam met een verklaring op Twitter: "Wij distantiëren ons van de berichtgeving die is verschenen over een vermeende overname van ons team door Aqua Blue Sport", klinkt het in het statement van de ploeg van Van Aert.

"Wel kunnen wij bevestigen dat Sniper Cycling en Aqua Blue Sport momenteel gesprekken voeren om een mogelijke samenwerking te bekijken vanaf 2019." Gisteren meldden verscheidene media dat de deal al rond zou zijn, maar dat ontkent de Vlaamse ploeg dus. 

Uit de lucht

Wout Van Aert, drievoudig regerend wereldkampioen veldrijden en het goudhaantje van de Vlaamse Pro Continentale formatie, was verrast met het nieuws dat Aqua Blue Sport mogelijk 'zijn' ploeg zou overnemen. "Ik viel compleet uit de lucht", zegt Van Aert tegen Het Nieuwsblad.

"Raar was het, want ik wist van niks", zei de nummer drie uit de Italiaanse eendagskoers Strade Bianche eerder dit jaar. Hij stapte net van zijn fiets na de openingsrit van de Ronde van Denemarken, toen hij het nieuws te horen kreeg. "Ik wil wel snel weten wat er aan de hand is. Ik heb in 2019 nog een contract met Nick Nuyens (manager van de ploeg) en dat wil ik respecteren. Maar een overname is heel iets anders dan een nieuwe hoofdsponsor. Ik weet van niks, want heb nog met niemand gesproken over de ploeg van volgend seizoen, ook niet met Nuyens. Dat zal nog wel gebeuren zeker?" besloot Van Aert geagiteerd.

Van Aert heeft een overeenkomst gesloten met Team LottoNL-Jumbo over een transfer. Normaal gesproken zou de veldrijder per 2020 de overstap naar de WorldTour-ploeg moeten maken, maar als Sniper Cycling de financiering voor de ploeg van volgend jaar niet rond krijgt, zal Van Aert per 1 januari 2019 voor de Nederlandse formatie rijden.