Van der Haar en Lechner verklaren crossseizoen voor geopend

Toegegeven, er werd al in de weide gereden in China, Australië en Amerika, maar het veldritseizoen begon vandaag pas echt met de eerste veldrit van het seizoen op Belgische bodem.

Lars van der Haar

De Muur van Geraardsbergen vormde het decor voor de seizoensopener. In de lastige cross leek Wout van Aert al vroeg naar de zege te soleren. Een val gooide echter roet in het eten. Zijn versnellingsapparaat bleek kaduuk na de schuiver, en hierdoor kon Lars van der Haar op en over de wereldkampioen. 

Van Aert probeerde nog terug te keren bij de 27-jarige Nederlander, maar zijn inspanningen bleken tevergeefs. Na een slipper in de slotronde kon de zege Van der Haar, één van de hoofdrolspelers in onze veldritspecial die binnenkort in de winkels ligt, niet meer ontgaan. 

Lars van der Haar juicht op de Muur van Geraardsbergen.

Een teleurgestelde Wout van Aert moest zich tevreden stellen met de tweede plaats op enige afstand van de crosser van Telenet Fidea Lions. Daan Soete vervolledigde het podium.

Mathieu van der Poel was overigens niet van de partij in Geraardsbergen. De Nederlandse veelvraat zit in een korte rustperiode.  

Bij de vrouwen was de zege voor de Italiaanse Eva Lechner, die uitpakte met een lange solo. Haar landgenote Alice Maria Arzuffi werd tweede op de flanken van de Muur. Ceylin del Carmen Alvarado zorgde voor Nederlandse inbreng op het podium.