Stuyven schrijft Grand Prix Wallonie bij op erelijst

De Grand Prix Wallonie werd gewonnen door Jasper Stuyven. Op de Citadel van Namen kwam de renner van Trek-Segafredo als eerste over de meet.

Stuyven
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Jasper Stuyven Jasper Stuyven

De Grote Prijs van Wallonië - Grand Prix de Wallonie voor de Franstaligen - vormt ieder jaar een van de Belgische koersen die gelden als voorbereiding op de wereldkampioenschappen. Met de Citadel van Namen had de eendagskoers een ideale finish voor de punchers en dus was het vooral wachten op de finale. 

Drie Belgen en een Nederlander dachten daar anders over. Tom Dernies (Roubaix-Lille Métropole), Gordon De Winter (AGO-Aqua Service) en Julien Mortier (WB Aqua Protect Veranclassic) vertegenwoordigden de zuidelijke kant van de grens, Jasper de Laat (stagiair bij Wanty-Groupe Gobert) was de noorderling van het kwartet.

Onder tempo van onder meer Cofidis - rijdend met kopman Julien Simon - werden ze op weg naar de echte finale gegrepen. Ook een volgend groepje van drie kwam niet ver. Toen vervolgens een plukje van vijf, met Jasper Stuyven als grote motor, ook nog werd bijgebeend was het tijd voor de absolute finale. 

Op weg naar de Citadel van Namen kwam dan toch een groep van ruim tien renners weg van de rest van het peloton. Echter werd die op de slotklim ingerekend. In de sprint was vervolgens Jasper Stuyven de snelste.