Spanje bouwt voorselectie WK rond Valverde

De Spaanse bond heeft de voorselectie van haar ploeg voor de wereldkampioenschappen in Innsbruck bekend gemaakt.

Spanje

Dat deed de bond middels een persbericht. "Javier Mínguez, de Spaanse bondscoach voor mannen op de weg, heeft na afloop van de individuele tijdrit in de Vuelta een voorselectie van 13 renners voor de wegrit in Innsbruck en van 4 renners voor de tijdrit samengesteld", staat te lezen in het perspraatje.

Movistar Team is zoals verwacht hofleverancier in de voorselectie. Naast Spaanse kopman Alejandro Valverde - momenteel tweede in de Vuelta - staan ook Rubén Fernández, Mikel Landa (ondanks zijn blessures) en Marc Soler op de shortlist.

Team Sky heeft met Jonathan Castroviejo en David de la Cruz twee namen op papier, Pello Bilbao en Omar Fraile vormen een duo van Astana en voor de rest is de selectie gevuld met eenlingen: Jesús Herrada (Cofidis), Ion Izagirre (Bahrain Merida), Enric Mas (Quick-Step Floors), Lluis Mas Bonet (Caja Rural-Seguros RGA) en Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) zijn de andere vijf namen. Grote afwezige in deze selectie is Spaans kampioen Gorka Izagirre.

Voor de tijdrit staan vier namen op de voorlopige lijst: Spaans kampioen tijdrijden Castroviejo zal geen angst hoeven hebben en zijn stekje wel krijgen. Voor de andere plaats in de tijdrit gaat het tussen drie renners van Movistar Team: Jorge Arcas, Imanol Erviti en Marc Soler.