'Gorilla' Greipel brult opnieuw in Groot-Brittannië

André Greipel heeft in de Ronde van Groot-Brittannië na de eerste nu ook de vierde etappe op zijn naam weten te schrijven. De Duitser pakte zijn achtste seizoenszege op gekende wijze.

André Greipel
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

Een massasprint bleek tijdens in de 183,5 kilometer lange rit van Nuneaton naar Royal Leamnington Spa ondanks dapper weerwerk van Thomas Moses (JLT Condor), Hayden McCormick (One Pro Cycling), Paul Ourselin (Direct Energie), Nicholas Dlamini (Dimension Data) en Matthew Holmes (Madison Genesis) niet te vermijden. McCormick en Ourselin werden op drie kilometer van de meet bij de kladden gegrepen, waarna de sprinters het onder elkaar mochten uitmaken.

Net als in de openingsrit toonde André Greipel zich een klasse apart. De oersterke Duitser kwam perfect gepositioneerd uit de laatste bocht, waarna hij met enkele pedaalslagen afstand nam van de opponenten. Gerenommeerde concurrenten als Caleb Ewan en Fernando Gaviria kwamen in het stuk niet voor. In plaats daarvan reden Sacha Modolo (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) en klassementsleider Patrick Bevin (BMC) op gepaste afstand naar de plaatsen twee en drie. 

Morgen gaat het in de Ronde van Groot-Brittannië echt om de knikkers. Het Lake District vormt namelijk het decor voor een pittige ploegentijdrit over 14 kilometer. De start ligt weliswaar op 48 meter boven zeeniveau in Cockermouth, maar de finish ligt bijna driehonderd meter hoger op Whinlatter Pass. Wellicht kan Wout Poels - vijfde in het klassement op 16 tellen van groenetruidrager Bevin - daar een greep naar de macht doen. 

De OVO Energy Tour of Britain eindigt zondag met een criterium in Londen.