Alaphilippe sprint naar winst in Groot-Brittannië

Julian Alaphilippe was de winnaar van de derde rit in de Tour of Britain, van en naar Bristol. Patrick Bevin is de nieuwe leider in de Britse koers.

Alaphilippe
  • Patrick Bevin Patrick Bevin
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Na twee dagen Tour of Britain was de leiding voor Alessandro Tonelli. Cameron Meyer van Mitchelton-Scott kwam in de tweede rit dan wel als winnaar over de streep, de Italiaanse medevluchter van de Aussie had onderweg meer bonificatieseconden gesprokkeld. 

In de derde rit lagen er mogelijkheden voor de klassementsmannen om hun pijlen te verschieten. Het parkoers - met 125 kilometer lengte vrij kort - in en rond Bristol zou namelijk zorgen voor een heuvelachtige etappe. Een groep van zes met daarbij Pascal Eenkhoorn van Team LottoNL-Jumbo kreeg niet veel ruimte en vervolgens werd ook een volgend pakketje aanvallers - 4 in totaal - in de greep van het peloton gehouden.

Op acht kilometer van de streep volgde de beklimming naar Providence Lane. Een kilometer aan 8 procent: het was wenkbrauwen fronzen toen Fernando Gaviria de aanval zocht. Hij werd gecounterd door de talentvolle crosser Tom Pidcock. Bob Jungels dichtte het gat, met Caleb Ewan in het wiel.

In de strook bergop richting de Clifton Suspension Bridge viel Hugh Carthy aan, maar net als in de tweede etappe was zijn poging niet genoeg voor winst. Bob Jungels trok een kilometer lang de sprint aan voor Julian Alaphilippe en de Fransman stelde niet teleur. De 59ste seizoenszege van Quick-Step Floors en de negende voor Alaphilippe.