Tour of Britain: Meyer zegeviert vanuit vroege vlucht

Cameron Meyer heeft vanuit de vroege vlucht de tweede rit in de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De renner van Mitchelton-Scott bleef medevluchter Alessandro Tonelli en Patrick Bevin voor.

Meyer
  • Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Patrick Bevin Patrick Bevin
  • Cameron Meyer Cameron Meyer

Vijf renners zouden zich afscheiden en de dag kleuren in de regenachtige omstandigheden in Groot-Brittannië. De bekendste namen van het vijftal waren Cameron Meyer (Mitchelton-Scott), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) en Scott Davies (Dimension Data).

De vijf zouden een maximale voorsprong opbouwen van zo'n zes minuten op het peloton, waar onder anderen Chris Froome op kop reed. Op zo'n dertig kilometer van het einde werd de knuppel in het hoenderhok gegooid in het peloton, want onder anderen Hugh Carthy, Fernando Gaviria en de jarige Neilson Powless trokken ten aanval. 

Even daarvoor was het peloton nog opgeschrikt door een valpartij, waarbij Edward Theuns en Jelle Vanendert voornamelijk werden getroffen. Op ruim twintig kilometer van de meet kreeg het peloton een laatste steile helling voor de kiezen. Vroege vluchter Davies bleek het beste van de kopgroep en ging vervolgens solo verder, maar hij werd niet gauw daarna weer teruggefloten door Meyer en Tonelli. 

Daarachter vormde zich een mooie groep met Carthy, Julian Alaphilippe, Bob Jungels, Wout Poels, Bevin, Primoz Roglic, Jasha Sütterlin en Chris Hamilton. Die groep had op 10 kilometer van de finish nog wel een gat van 55 seconden te overbruggen op het drietal vooraan. Gestaag ging het gat dicht en met nog vier kilometer had de groep nog twintig seconden achterstand op de kop. Dat waren nog maar twee renners, Tonelli en Meyer. Davies moest namelijk op een oplopend stuk lossen.

Zo draaide het uit op een spannende strijd tussen de vroege vlucht en een groep met klassementsrenners. De vluchters wisten uiteindelijk net uit handen te blijven van de achtervolgers. In de spurt was het Meyer die over betere benen bleek te beschikken dan zijn metgezel. Tonelli is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.