Pascal Ackermann spurt naar zege in Brussels Cycling Classic

Pascal Ackermann heeft de Brussels Cycling Classic gewonnen. De Duitse nationaal kampioen versloeg Jasper Stuyven in een lange eindsprint, die door een valpartij ontsierd werd.

Pascal Ackermann
  • Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Jasper Stuyven Jasper Stuyven

De Brussels Cycling Classic kent onder de naam Parijs-Brussel een lange geschiedenis. Toen er nog daadwerkelijk van Parijs naar Brussel gekoerst werd, telde de wedstrijd vaak meer dan driehonderd kilometers. Die afstand is in de loop der jaren echter flink geslonken, en sinds de naamsverandering in 2013 blijft de koers volledig op Belgisch grondgebied. 

In de provincie Henegouwen vluchtten zes coureurs weg van de pelotonstress. Onder hen Nick van der Lijke en Oliver Naesen. Laatstgenoemde wist vorige week nog te zegevieren in de Bretagne Classic. De kopgroep sprokkelde een maximale voorsprong van drie minuten bijeen.

Op dertig kilometer van de finish zorgde een klein heuveltje ervoor dat enkele renners de oversteek naar de kopgroep waagden. Rémi Cavagna sprong als eerste weg, Anthony Turgis, Kamil Gradek en Thomas Sprengers gingen hem achteraan. De poging was echter tevergeefs, want op tien kilometer van de finish in Brussel werd iedereen weer ingelopen door het peloton. 

De slotkilometer werd flink ontsierd door een valpartij. Enkele sprinters zagen hun kansen vergaan door de crash. Ondertussen had Pascal Ackermann zich al gelanceerd in het zicht van de meet. Niemand haalde hem nog in en na een lange eindsprint mocht de Duitsers zegevieren in de Belgische hoofdstad. Jasper Stuyven werd tweede.