Battaglin ruilt Jumbo-ploeg voor Katusha Alpecin

Enrico Battaglin gaat Team LottoNL-Jumbo aan het einde van dit jaar verlaten. De Italiaan tekent bij Team Katusha Alpecin.

Battaglin
  • Enrico Battaglin Enrico Battaglin

Dat maakte zijn nieuwe werkgever bekend in een persbericht. Battaglin tekent voor twee jaar bij de rode formatie met Zwitserse proflicentie. "Ik kan niets slechts zeggen over mijn oude ploeg, maar wil gewoon wat vaker kansen voor mezelf", zegt de uit Veneto afkomstige renner.

In 2016 kwam Battaglin over van de ploeg van de Reverberi's, Bardiani-CSF. Voor het Green Team won hij in 2013 de vierde etappe van de Giro met aankomst in Serra San Bruno. Een jaar later zegevierde hij in dezelfde ronde na een spectaculaire finale aan het Santuario di Oropa. 

Dit jaar kwam daar een derde ritwinst in de ronde van zijn eigen land bij. De vijfde etappe met aankomst in Santa Ninfa viel aan hem ten prooi. Battaglin klopte Giovanni Visconti en toekomstig ploeggenoot José Gonçalves in de sprint. Het was zijn enige zege in het tenue van Team LottoNL-Jumbo.

Battaglin is de tweede renner van Team LottoNL-Jumbo waarvan bekend wordt dat hij dit jaar vertrekt, na Gijs Van Hoecke. Voor de Jumbo-ploeg van 2019 tekenden Laurens De Plus, Lennard Hofstede, Mike Teunissen en Jonas Vingegaard.