Naesen zegeviert in regenachtige GP Ouest-France-Plouay

Oliver Naesen heeft de GP Ouest-France-Plouay gewonnen. De Belg van Ag2r-La Mondiale bleef Michael Valgren en Tim Wellens voor.

Naesen
  • Afbeelding van Oliver Naesen Oliver Naesen
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens
  • Afbeelding van Michael Valgren Michael Valgren

Het peloton kreeg zware omstandigheden voorgeschoteld, want het regende vrijwel de gehele dag. Al vroeg zou er een kopgroep ontstaan van zeven renners, namelijk Koen Bouwman, Alex Turrin, Maxim Belkov, Arnaud Gerard, Maxime Bouet, Paul Ourselin en Mauro Finetto. Op onverharde wegen werd de knuppel in het peloton gegooid door Tim Wellens en Zdenek Stybar. 

Zij reden uiteindelijk naar de kop van de koers en kregen ook onder anderen Oliver Naesen, Michael Matthews, Nikias Arndt, Michael Valgren, Pascal Eenkhoorn en Ruben Guerreiro met zich mee. Tegelijkertijd nam Bahrein-Merida de honneurs waar op kop van het peloton, maar door de sterke krachten vooraan wisten zij niet heel veel dichterbij te komen. 

Op een kleine twintig kilometer van het einde werd de kopgroep uit elkaar geslagen door een versnelling van Naesen. Zeven renners zouden uiteindelijk echt voor de winst rijden: Wellens, Matthews, Valgren, Naesen, Oliver Le Gac, Guerreiro en Stybar. Toen Wellens aanviel konden er echter maar twee met de Belg mee, waardoor ook het zevental weer werd gedecimeerd. 

Op tien kilometer van de meet was duidelijk dat het zou gaan tussen erkend regenrenner Wellens, Naesen en Valgren. Het zou uitdraaien op een sprint. Naesen ging van heel ver aan. Valgren was nog wel in staat in het wiel te blijven, maar de spurt van Naesen was te sterk voor de Deen. Het is voor de tweede keer dat Naesen in Plouay wint.