Transfers: Kangert trekt naar EF Education First-Drapac

Een verse update transfers. Tanel Kangert verlaat Astana en trekt richting EF Education First-Drapac. En een upgrade voor Nick Schultz en Harry Tanfield, die beiden naar de WorldTour trekken.

Kangert
  • Astana Astana
  • Harry Tanfield Harry Tanfield
  • Tanel Kangert Tanel Kangert
  • Nick Schultz Nick Schultz

Kangert reed liefst acht jaar voor Astana, waar hij onder meer Vincenzo Nibali naar de eindzege in de Tour de France leidde. De Est geldt als een van de meest gewaardeerde klimknechten. Bij EF Education First-Drapac zal hij voor kopmannen als Rigoberto Uran en Michael Woods moeten rijden. Kangert vond het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. 

"Ik heb goede jaren gehad bij Astana, maar na acht jaar voelde ik dat tijd rijp was om te verkassen. Ik wilde uit mijn comfort zone. Ik heb gekoerst voor een Frans en Kazachs team met Italiaanse invloeden, dus was ik op zoek naar een compleet andere omgeving. Ik kijk uit naar nieuwe trainingsmethoden, andere raceprogramma's en de nieuwe uitrusting. Ik streef er ook naar om fysiek nog iets meer van mezelf te vragen."

Kangert is niet de enige renner die een transfer maakt, want ook Harry Tanfield, winnaar van een rit in de Tour de Yorkshire, en Nick Schultz hebben een nieuwe ploeg gevonden. Tanfield rijdt volgend seizoen in dienst van Team Katusha-Alpecin, terwijl Schultz een verbintenis ondertekende bij Mitchelton-Scott. De Australiër gold al langer als groot talent, maar reed eerst twee jaar voor het Spaanse Caja-Rural.